BAVĀRIJAS PĒRLES

299,00

Seno Bavārijas zemju senākie iemītnieki bija ķeltu izcelsmes, proti: vindeļi plakanā augstienē līdz Innai, austrumos - tauriņi, Alpos - retas, bet ziemeļos - kauju ciltis, kuru galvenā dzīvesvieta bija Rona un Marnas upei piegulošie apgabali (tagad Francijas teritorija).


Lai labāk aizsargātu Galliju pret barbaru iebrukumiem, Augusts uzdeva saviem karavadoņiem Druzai un Tibērijai iekarot šīs valstis un sarīkoja no tām divas provinces: Rēziju, ar galveno pilsētu Augusta Vindelicorum (Augsburga), un Noriku. Par robežu starp viņiem kalpoja Innas straume. Taču jau trešajā gadsimtā abu provinču mieru, kas ar laiku kļuva romiešu raksturs, sāka apdraudēt vācu cilšu pārvietošanās. V gadsimtā viņus uz laiku nodarbināja geruli, lamas un stirnas, ko no savām mītnēm Donavā izspieda hunnu uzbrukums. Valdošā bezspēcība noveda pie tā, ka valsts sākumā kļuva asa, bet pēc tam – starp 530. –540. gadu – Austrijas franku karaļiem. Taču jau pirms tam, sestā gadsimta sākumā, tajā tika apstiprināti jauni ieceļotāji — galvenokārt markomānu un kvadu ciltis, kas dzīvoja Bohēmijā (Bojohemum) un no turienes atnesa Bavāras (Bajuwarii) nosaukumu. Viņu priekšgalā kopš VI gadsimta vidus stāvēja Agilolfingu dzimtas hercogi.


Brauciena cenā ietilpst:

– braukšana ar komfortablu autobusu,

- dzīvošana viesnīcās 3 * pēc programmas (2-3-vietīgi numuri ar ērtībām), brokastis,

grupas pavadonis,

ekskursiju apkalpošana,


Papildu izdevumi

- Ekskursija uz Noišvanšteinas pili - 19 eiro

– Ieejas biļetes:

- biļetes uz pili -13 eiro, studenti un pensionāri 12 eiro, bērni līdz 18 gadu vecumam - bez maksas

- ieeja BMW muzejā - pilna biļete - 10 EUR;

Atvieglots (6-18 gadu veciem bērniem, studentiem līdz 27 gadu vecumam, pensionāriem, invalīdiem u.c.) — 7 EUR;

Drēzdenes galerija-10,00 eiro, atvieglojumi: 7,50 eiro

bezmaksas ieeja bērniem un pusaudžiem līdz 17 gadu vecumam

- apdrošināšana - no 3,50 euro

- ēdināšanas izdevumi no 7 eiro par pusdienām/vakariņām.

- vienvietīga izmitināšana - 50 eiro.

BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

1 DIENA.

6:00 agra izbraukšana no Rīgas. Ceļā Lietuva, Polija. Pietura pusdienās. Nakts viesnīcā Polijas teritorijā pie Vācijas robežas.


2 DIENAS.

Brokastis. Pārcelšanās un ekskursija Nirnbergā.

Tā ir vieta, kur ik gadu ierodas 2 miljoni tūristu, lai izjustu šo neiedomājamo svētku atmosfēru. Pilsēta tika nopostīta par 75% un atjaunota līdz 70. gadu vidum. Baznīcu relikvijas, strūklakas un pilsētas tilti ir dzīvi liecinieki viduslaiku Nirnbergas amatnieku talantam, kuru meistarība bija zināma tālu ārpus pilsētas mūriem. Nirnbergas sirdī ir Kaizenburgas cietoksnis, no šejienes sākās pilsētas vēsture, stingras gotiskās baznīcas, kas fascinē ar savu varenību, pilsētas tilti un strūklakas. Noteikti skatīsimies ielu ar fahverku mājām, kurā dzīvoja un strādāja slavenākais pilsētas dēls — Albrehts Dīrers, kā arī tirgus laukumu, kurā katru gadu notiek Eiropā slavenākais Ziemassvētku bazārs. Un uzminēt vēlēšanos arī pie Šonbrunnenas zelta strūklakas. Nakts viesnīcā Bavārijas teritorijā.


3 DIENAS.

Brokastis. * Noišvanšteinas pils ir romantiska Bavārijas karaļa Ludviga II pils pie Fisenes pilsētiņas un Hoenšvangavas pils Bavārijas dienvidrietumos, netālu no Austrijas robežas.


Ekskursija pa Bavārijas galvaspilsētu Minheni.


Pilsēta ar neatkārtojamu izskatu. Fascinējoši gotiskie ansambļi un baroka meistardarbi. Tie ir senie Karlstoras pilsētas vārti ar brīnišķīgām strūklakām, Rātslaukums, slavenie pulksteņi, kuru mehāniskās figūriņas garāmgājēju priekšā izspēlē veselas teātra izrādes, marīnu kolonna, rotaļlietu muzejs Vecrātsnamā, zvanu tornis Vecais Pēters, sakoptības ziņā bagātākie Bavārijas dievnami.


4 DIENAS. Brokastis. Numuru atbrīvošana. Muzeja BMW apmeklējums. Nenoliedzami, Bavārijas galvaspilsētu nav iespējams iedomāties bez Bavārijas motorrūpnīcas automašīnām, tautā saukta par BMW. Tepat Minhenē tās arī ražo, un tepat blakus rūpnīcai var iepazīties ar BMW markas vēsturi, apmeklējot muzeju. Brauciens uz Drēzdeni. Apskates ekskursija pa pilsētas centru. Pēc vēlēšanās Drēzdenes galerijas apmeklējums.


Nakts viesnīcā Polijas teritorijā.


5 DIENAS.

Brokastis. Mājupceļš. Ceļā Lietuva, Polija. Pusdienu pietura Polijā. Vēlāk atgriešanās Rīgā.


Firma patur tiesības mainīt ekskursiju objektu apskates kārtību * Ekskursijas būs krievu valodā. Ceļainformācija latviešu un krievu valodā.

Cenā iekļauts

Ja ceļojat viens, obligātā piemaksa par vienvietīgu izmitināšanu 120.00 €

Ekskursijas brauciens uz Budu + izbrauciens ar kuģi pa Skadaras ezeru (papildus tiek apmaksāts arī siltumritenis ~ 10 €un iebraukšanas nodeva nacionālajā parkā ~ 4 €) 29.00 €


ZEM VAICĀJUMA

Fiksētas vietas autobusā


APMAKSĀJAMS UZ VIETAS

Ieejas biļetes uz apmeklētajiem objektiem un izklaides pasākumiem

Nodoklis par uzturēšanos Melnkalnē ~ 1 €no cilvēka par dienu (bērniem no 2-11 gadu vecuma (ieskaitot) ~ 0.50 €no personas par dienu; bērniem līdz 2 x vecumam - bez maksas)


SVARĪGA INFORMĀCIJA

Precīzu atiešanas laiku skatīt mūsu mājas lapā sadaļā “Tūru nosūtīšana” 1-2 dienas pirms brauciena!

Grupas vadītājam ir tiesības mainīt ekskursiju norises dienas un laiku, nepārkāpjot tūres programmu

Brīvais laiks ir derīgs, ja nav neparedzētu situāciju, sastrēgumu uz ceļa un citu noviržu no grafika

Braucieniem uz Šengenas un Eiropas Savienības valstīm, visām Latvijas pilsoņu un Latvijas nepilsoņu pasēm jābūt derīgām līdz ceļojuma beigām

Ceļojumiem ārpus Šengenas un Eiropas Savienības, visām pasēm jābūt derīgām vismaz 6 mēnešus no ceļojuma beigām

Braucieniem ārpus Šengenas nav derīgas Latvijas pilsoņu un nepilsoņu pases ar derīguma termiņu 50 gadi (izsniegtas līdz 19.11.2007.)

Latvijas nepilsoņi nevar ceļot ārpus Latvijas ar ID karti

Aviokompānijas “Ryanair” un “Wizz Air” – neparedz blakus izvietošanu lidmašīnā. Ja lidojuma laikā vēlaties sēdēt blakus lidmašīnā – precizējiet šī pakalpojuma izmaksas pie vadītāja!

Pirms tūres rezervācijas, lūdzam obligāti apmeklēt sadaļu SVARĪGA INFORMĀCIJA!

Līguma paraugs par tūrisma pakalpojumu piešķiršanu