ČEHIJA

299,00

PRĀGA-ČEHIJA-KRUMLOVA

5 dienas / 4 naktis

Prāga ir maģiska pilsēta, kas atrodas Eiropas centrā. Pilsētas vēsturē ir daudz leģendu, no kurām katrai ir vēsturisks sākums. Viena no senajām leģendām vēsta, ka Prāgas dibināšana ir saistīta ar gudru sievieti vārdā Libuse, kurai piemita neparasts skaistums un noslēpumaini maģiski spēki. Taču Prāga ir pazīstama ne tikai ar savām leģendām. Tam ir daudz citu iemeslu apmeklēt.


Pils čehu Krumlovs ir otrs lielākais pils komplekss Čehijā. Vairāk nekā tikai Prāgas pils. Gandrīz četri desmiti saimniecības ēku un piļu.

Kamerpilsēta ir kā fons viduslaiku romānam par skaistām dāmām, drosmīgiem bruņiniekiem un spokiem. Šeit ir šauras ieliņas, senas mūra ēkas un vietas ar grandiozu skatu uz akmeņaino cietoksni! Viduslaiku garu smelsi, pastaigājoties pa Čehijas Krumlovu

BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts:

BRAUCIENA PROGRAMMA

CEĻOJUMA PROGRAMMA

1 diena. Izbraukšana no Rīgas. Latvija-Lietuva-Polija. Pa ceļam pietura pusdienās Polijā.

Nakts viesnīcā Polijā-Vroclavā. Staigāt pa pilsētu.

2. diena. Ierašanās Prāgā. Izmitināšana viesnīcā. Vakariņas. Apskates ekskursija pa Prāgu – no Prāgas pils – unikāls arhitektūras piemineklis, kas kalpojis par Čehijas valdnieku rezidenci. Apskatīsim Svētā Vīta katedrāli – galveno Čehijas gotikas arhitektūras pieminekli, kur notika valdošo personu kronēšana, apskatīsim eleganto Svētā Jura baziliku – vēl vienu Prāgas gotikas paraugu. Apskates ekskursijas laikā pastaigāsimies pa Kārļa tiltu, un tie, kas vēlas, var novēlēt pie viena no pilsētas aizbildņiem - Jāņa Nepomuka skulptūras. Izejot cauri līkumotajām Prāgas ieliņām, nonāksim Vecpilsētas laukumā, kur astronomiskais pulkstenis uz vecā rātsnama ēkas jau vairākus gadsimtus ik stundu mēra laika ritējumu zvanot un 12 apustuļu gājienā. Apskatīsim slaveno Svētā Nikolaja baznīcu, Jana Husa pieminekli un Marijas baznīcu, un tad pa viduslaiku ielām dosimies uz jaunās pilsētas galveno laukumu – Vāclava laukumu.

Pēc velmes - brauciens ar kuģīti + vakariņas pa Vlatvu (25 €)

Galvenā atrakcija, bez kuras nebūtu Prāgas, ir Vltavas upe ar tās krācēm, kurai Čehijas galvaspilsēta ir parādā savu nosaukumu. Pastaigājoties pa Vltavas krastmalu jebkurā pilsētas vietā, jūs varat apbrīnot Prāgas lielisko arhitektūru. Bet, kamēr nebrauksiet ar laivu Prāgā, jūs nespēsiet novērtēt visu tās skaistumu. Nakts viesnīcā.

 3. diena Brokastis viesnīcā.

Brīva diena Prāgā vai CZECHSKI KRUMLOV apmeklējums.

Dienvidu pilsēta Česki Krumlova ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, jo kopš 13. gadsimta tā nav daudz mainījusies. Šī pilsēta iekaros ikvienu ar savām akmens ielām, nesteidzīgo Vltavas upes plūsmu un iegremdēšanos viduslaiku Eiropā (no tās labākās puses). Jūs apmeklēsiet gotisko pili Hluboka (pēc izvēles), neparastu un neaizmirstamu, tās iekšpusē ir lielisks muzejs. Nakts viesnīcā.

4. diena

Brokastis viesnīcā. Telpu atbrīvošana. Brīvais laiks Prāgā.

Izbraukšana uz Rīgu plkst.17.00. Pa ceļam nakšņošana viesnīcā Polijā.

5. diena Brokastis. Telpu atbrīvošana. Izbraukšana. Pa ceļam pusdienas ceļmalas krodziņā.Pēcpusdienā atgriešanās Rīgā.

Cenā iekļauts:

Ceļojums modernā tūristu klases autobusā

4 naktis 3* viesnīcā (divvietīgā vai trīsvietīgā numurā) ar brokastīm (zviedru galds)

Ekskursija gida pavadībā pa Prāgu (krievu)

Grupas vadītāja pakalpojumi (krievu val.)

 Papildus izdevumi:

Ekskursija uz čehu-Krumolovu (krievu val.) - 16 eiro

apdrošināšana - no 5 eiro

viena izmitināšana - 60 eiro

Papildu izmaksas pēc pieprasījuma:

Papildu izmaksas pēc pieprasījuma:

pastaiga gar Vltavu + vakariņas (zviedru galds) - € 25 eiro

ieejas biļetes maksas objektos:

Pils ~10€