“Cēsu pils leģendas”

25,00

“Cēsu pils teikas”

Kontaktinformācija plašākai informācijai: mob. tel. 28676885 Tatjana

BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

Aicinām Jūs doties aizraujošā vienas dienas braucienā uz Cēsīm ar Rakšu zooloģiskā dārza un Straupes pils apmeklējumu.


Nosūtīšana no Rīgas 08:00


Ierašanās Cēsīs, Latvijas valsts karoga dzimtenē.


Cēsis tiek uzskatītas par senāko pilsētu Latvijā. Tas atrodas gleznainā apvidū nacionālā parka teritorijā, skuju mežu ielokā Gaujas upes krastā. Tūristi iecienījuši Cēsis par nesteidzīgo ritmu, seno arhitektūru, romantiskām pastaigām bruģētajos laukakmeņos, šaurajām ieliņām un skaisto dabu.

Cēsu mūsdienu nosaukums cēlies no vārda “maisījums” — tieši tā šo apmetni dēvēja slāvi. Ilgu laiku pilsēta bija saukta par Vendenu, pēc cilts nosaukuma, kas pirmo reizi apjūsmoja šīs vietas un uzcēla šeit pili.

Ekskursijas gaitā apmeklēsim populārāko pilsētas apskates objektu — vācu bruņinieku 1206. gadā celtās viduslaiku pilsdrupas.


Pēc iepazīšanās ar Cēsīm piedāvājam Jums apmeklēt zoodārza “Rakši” eksotiskos iemītniekus — lamu, kas nāk no augstkalnu plato Andos, viņiem radniecīgiem alpakiem un viņu savvaļas sugas brāļiem – pāris gvanako. Šis brauciens neatstās vienaldzīgu nevienu.


Tālāk dosimies uz Straupi un apmeklēsim vēl vienu viduslaiku pili.

Lielstraupes pils ir viena no nedaudzajām viduslaiku pilīm Latvijā, kas saglabājusies līdz mūsdienām. Lielstraupes pils atdzimšanu gadsimtu gaitā nodrošināja senā Baltijas vācu fon Rozenu ģimene, kas pili pārvaldīja ar nelieliem pārtraukumiem līdz pat 1939. gadam. Lielstraupes pils arhitektu ansamblī ir arī baznīca, kas piebūvēta dienvidrietumu korpusam, bet, ne cieši, bet zināmā attālumā.


Veicot šo aizraujošo ceļojumu laikā, mēs ar jums ielūkosimies vēl vienā pārsteidzošā vietā – Vējiņu pazemes ezerā, kas tika atklāts 1985. gadā un atrodas alā, kura augstums virs virsmas sasniedz četrus metrus. Pie ezera var nokļūt pa šauru ieeju kalnu sufozijas iežos, no kuras saliktas vietējās zemes. Alas garums nav liels – tikai aptuveni 70 metri, bet kopējā ezera platība – 40 kvadrātmetri.


Mūsu nākamā pietura būs mājīga dabas taka, kas atrodas Vidzemes šosejas 72. kilometrā, netālu no dzīvās Rīgas-Pleskavas trases.


Septiņi skaistākie ūdenskritumi, Melderupes līkumotā upīte, ērta koka taka ar daudziem skatu laukumiem, lapenēm un atpūtas bodītēm un improvizētām fotosesijām — to visu varēsiet apskatīt, apmeklējot Ieriķu dzirnavu gleznaino parku. Zīmīgi, ka rudens periodā tieši šajā vietā nārsto lasis un var vērot, kā lielās zivtiņas cenšas pārvarēt daudzos ūdens šķēršļus. Diemžēl no pirms vairāk nekā 300 gadiem celtās dzirnavu ēkas pēc 1987. gadā notikušā ugunsgrēka ir palikušas tikai iespaidīgas drupas, toties atjaunotais ūdensrats ir lielākais Baltijā!


Atgriešanās Cēsīs un došanās uz Rīgu.

Ierašanās Rīgā vēlu vakarā.


Ieejas biļetes:

Rakši ~ 7/9.00 €

Cēsu pils ~ 2.50/5.00 €

Straupes pils

Cenā iekļauts

  • Braukšana ar komfortablu autobusu,
  • Grupas vada pavadīšana,
  • Ekskursiju apkalpošana.
  • Ieejas biļetes ekskursijās.