Kuldīga

19,00
Kuldīga – vīna degustācija – strausu fermas un šitaki sēņu audzētavas apmeklējums
BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

Izbraukšana no Rīgas uz Kuldīgu.

Kuldīga ir apbrīnojama pilsēta. Kuldīgas lepnums ir Ventas rumbas ūdenskritums, kas ir plašākais Eiropā (249 m).

Pastaigājamies pa vecpilsētas līkumotajām ieliņām. Ekskursijas laikā redzēsim Sv. Katrīnas un 17. gadsimta rātsnama. Rātslaukums, kas agrāk bija tirdzniecības laukums, pēc savas formas ir diezgan slīps. Tāda tā izgatavota senatnē, lai nokritušie priekšmeti un netīrumi tiktu skaloti upē un laukums paliktu tīrs. Pēc vēlēšanās Riežupes smilšu alu apmeklējums (ieeja 6 €labvēlīgos laika apstākļos). Riežupes smilšu alu kopējais garums ir aptuveni divi kilometri. Riežupes alu sistēma (Riežupes) tika mākslīgi radīta vairāku gadsimtu garumā. Alas raka, lai iegūtu baltas smiltis, kas nepieciešamas izmantošanai stikla rūpniecībā, kapsētā, kā arī dekoratīvos nolūkos uzlabot māju interjeru.

Pēc vēlēšanās piedāvājam Jums doties ciemos uz vīna darītavu pie vietējā vīna ražotāja (piep. maksa par degustāciju un ekskursija 8 €). Mēs ar jums nobaudīsim vietējos vīnus. Pēc vēlēšanās varēsiet iegādāties vietējo produkciju.

Tālāk došanās uz Latvijas lielāko strausu fermu (papildmaksa: 3 €pieaugušais, 2 €bērns). Strausu ferma “Nornieki” izveidota 2005. gadā un izaugusi par lielāko strausu saimniecību Latvijā. Saimnieki mums vadīs aizraujošu ekskursiju pa saimniecību. Pēc vēlēšanās jums būs iespēja iegādāties strausu gaļas produktus.

Pēc ekskursijas pa strausu fermu, dosimies jums līdzi uz šiitake audzētavu “Garīkas” (maksa 6 €pieaugušais, 4 €bērns). Pirmā saimniecība, kas sākusi audzēt šiitakes sēnes Latvijā. Mums būs iespēja doties izzinošā ekskursijā un ekskursijas noslēgumā nobaudīt sēņu zupu. Pēc vēlēšanās varēsiet iegādāties sēnes kaltētā veidā vai sēņu pulvera veidā.

Došanās uz Rīgu. Atgriešanās Rīgā vakarā.

Cenā iekļauts

Transfērs ar komfortablu autobusu

Atsevišķas ekskursijas:

Riežupes smilšu alu apmeklējums ieejas biļete — 6 €

Strausu ferma – 3 €pieaugušais un 2 €bērns

Ekskursija pa sēņu audzētavu ar zupas degustāciju – 6 €

Vīna degustācija – 8 €