Liepāja — Saldus

19,00
BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

Došanās no Rīgas uz Liepāju ~ 07:30.
Ierašanās Liepājā, gājēju ekskursija.

Liepāja ir ostas pilsēta Baltijas jūras rietumu piekrastē, vienīgā Latvijas pilsēta, izņemot Rīgu, kas nodrošina sauszemes, gaisa un jūras transporta satiksmi. Kādreiz Liepāja bija rūpniecības pilsēta un slēgta militārā teritorija. Taču pēc gadiem pilsēta attīstījās, un šodien šeit radīti visi apstākļi komfortablai dzīvei un atpūtai. Zīmīgi, ka Liepājai bez ģerboņa, kas piemīt visām Latvijas pilsētām, ir arī pašiem sava himna, kas veltīta vējam, brīvībai un jūrai! Šai mājīgajai Latvijas pilsētai piemīt neatkārtojams kolorīts: senas šauras ieliņas, krāšņas baznīcas, promenāde, kara pilsētiņa ar pareizticīgo katedrāli.

Pastaigājoties pa vecpilsētu, redzēsim: Sv. Trīsvienības katedrāle, kurā saglabājušās milzīgas mehāniskās ērģeles, Sv. Annas baznīca, Piejūras parks, kur izvietota koncertskatuve, bijusī pirts, kā arī “spoku koks” – piemineklis pazīstamajai Latvijas rokgrupai “līvi”.

Brīvais laiks.

Ja vēlas, var kļūt par ekskursijas vai interaktīvas izrādes dalībnieku, apmeklējot bijušā cietuma ēkā esošo muzeju “Karosta”. Ekskursijas gaitā ikvienam apmeklētājam būs iespēja iejusties cietumnieka lomā, un iepazīties ar interesantākajiem un šokējošākajiem cietuma vēstures faktiem.

Pēc vēlēšanās izziņas ekskursijas apmeklējums — piedzīvojums “siļķu laulības noslēpums” (piep. maksa 5 €).

Nepilnas stundas garumā – spilgti stāsti “siļķu laulības noslēpums” savijas maģiskā un izzinošā piedzīvojumā, kurā apmeklētāji, paši piedaloties dažādās aktivitātēs, izzina Liepājas kultūrvēsturi, vērtības, izklaidējas un noslēgumā var cienāties ar gardu zivju maltīti (3-5 €piemaksa par cienastu), (* bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja brīva ar nosacījumu, ka ekskursiju apmeklē kopā ar ģimeni).

Bet pēc “Karostas” apmeklējuma var atgriezties pilsētas centrā, gardi paēst kādā no vietējām mājīgajām kafejnīcām, un, ja laika apstākļi ļaus — pastaigāties pa Baltijas jūras krastu, izpeldēties akvaparkā. Vai doties uz bērnu zinātniski izglītojošo centru “ZINOO LIEPĀJA”, kur var aizraujoši pavadīt laiku pie eksperimentiem un priekšnesumiem, tematiskām nodarbībām un zinātniskām ballītēm.

Došanās uz Saldus pusi.

Saldus ir neliela, bet diezgan slavena pilsēta, kas atrodas Latvijas dienvidrietumos, izvietojusies Cieceres upes krastos.

Saldus galvenokārt ir slavena ar tajā ražotajiem gardumiem, piemēram, saldējumu — to gatavo no īsta dabīgā piena. Cits populārs saldums no Saldus ir slavenā konfekte “mārīte”, ko šeit ražo pēc senas tehnoloģijas, izmantojot roku darbu.

Zīmīgi, ka tieši Saldū — dzimis pazīstamais latviešu mākslinieks Jānis Rozentāls, viņš ir viens no latviešu glezniecības skolas pamatlicējiem. Tāpēc pilsētā var apskatīt Jana Rozentāla mākslas muzeju un apbrīnot viņam par godu veidoto pieminekli. Turklāt pilsētas viesiem noteikti jānofotografējas pie neparastas strūklakas, kuras nosaukums ir “medus kapela”.

Brīvais laiks
Došanās uz Rīgu.
Ierašanās Rīgā vakarā.

Cenā iekļauts

Transfērs ar komfortablu autobusu Rīga-Liepāja-Rīga
Ekskursiju programma