Tartu. Pehtiete. Sieviešu klosteris.

110,00
BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

1 diena. 08:00 izbraukšana no Rīgas.


Pārcelšanās uz Igauniju. Pa ceļam, pietura pie kafijas.


Apmeklēsim sīpolu saimniecību! Šeit ir vērts ierasties, kad sāk nogatavoties sīpoli: pie saimnieka var atrast jebkuru daudzumu sīpolu un jebkuras šķirnes sīpolu vainagu. Turklāt saimniecības saimniece taisa mutē kūstošus sīpolu pīrādziņus, ko pamēģināsim! Dzirdēsim saimnieka stāstījumu, kura laikā viņš iepazīstinās ar tradicionālajiem vecticībnieku sīpolu audzēšanas paņēmieniem un mūsdienu dārzkopības padomiem.

Pārcelšanās uz nelielu Igaunijas ciematu Kuremeē (tulkojumā no igauņu “Žuravļina kalns”), kur atrodas pats klosteris. Pihticas Uspenskas sieviešu klosteris dibināts 1891. gadā. Nostāsti vēsta, ka ciemata tuvumā XVI gadsimtā gani, kas ganīja aitas, ieraudzījuši “brīnišķīgu kundzi mirdzošā lazūrā, viņa staigāja starp ozoliem, it kā meklētu kaut ko...”. Apskatījuši birzi ar viensētniekiem, gani atrada Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas ikonu. Pie ozola, uz kura atrasts tēls, ticīgie kapliču cēluši kopš tā laika vietējie iedzīvotāji kalnu sākuši dēvēt par Pjuhticku, tulkojumā no igauņu valodas – par Svēto. Tā sākās Pihticas kā pareizticīgo svētnīcas godināšana.

Galvenās svētnīcas: Dievmātes Pihticas ikona “pie avota”, Dievmātes klātbūtnes svētīts brīnumavots (ūdens svētajā avotā nesasalst pat aukstās ziemās), Dievmātes brīnumdarinātās ikonas “Vladimirskaja”, Dievzemju svēto kapu varenība un daudz citu svētumu.


Šobrīd ir zināmi daudzi pateicīgas palīdzības un dziedināšanas gadījumi, kas saņemti no klostera svētvietām. Šos gadījumus cilvēki ieraksta īpašā grāmatā, kas tiek vesta uz mājokļiem, vai ziņo par tiem vēstulēs, daloties savā priekā.


Mums visiem ir lieliska iespēja atrauties no pilsētas kņadas, pavadīt dienu Dievmātes klātbūtnes svētītajos mājokļos, nesteidzoties klaiņot pa klostera celiņiem, apbrīnot apkārtnes tāles no Pihticas kalna augstuma, izdzert no svētā avota, iemērkties tā dziednieciskajos ūdeņos. Vēlāk atgriešanās Rīgā.


Lūdzam jūs ar izpratni un cieņu izturēties pret klostera uzvedības normām. Svētceļnieku apģērbs nedrīkst būt izaicinošs un netīrs, sievietēm obligāti jābūt svārkos, kas piesedz ceļgalus, un apģērbā, kas sedz plecus, galva jāsedz ar lakatu. Vīriešiem nav pieļaujami šorti un īsas bikses, vēlams, lai mugurā būtu krekls ar garām piedurknēm.


Ja vēlaties iegremdēties svētajā avotā, līdzi jāņem dvielis un gumijas čības.


Ierašanās Tartu. CHECK-in uz viesnīcu. Nakts viesnīcā.


2 dienas.

Brokastis, check-out no viesnīcas. Ekskursijas turpinājums.


Tartu ir senākā Baltijas pilsēta, Igaunijas universitātes galvaspilsēta! Redzēsiet lieliskus viduslaiku pieminekļus — Jāņu baznīcu un Tartu Doma baznīcu. Jūs pārsteigs milzīgs daudzums pieminekļu cilvēkiem, kas slavinājuši šo pilsētu un valsti! Jūs redzēsiet pilnīgi unikālus klasicisma arhitektūras paraugus. Izstaigāsiet Eņģeļu tiltu, uzzināsiet, kāpēc Tartu ir velna tilts. Paviesosieties Rātslaukumā, redzēsiet krītošu māju, nofotografēsieties pie strūklakas ar skūpstošu pāri – mūžam jaunākās, vecākās Baltijas pilsētas simbolu! Noteikti sajutīsiet šīs elegantās pilsētas neatkārtojamo auru, kur noslēpumainie viduslaiki sasaucas ar studentu tradīciju romantiku. Brīvais laiks Tartu, kur varēsiet paēst pusdienas un pastaigāties pa šo skaisto pilsētiņu. AHHAA zinātnes centra apmeklējums. AHHAA Jūs iepazīsieties ar milzīgās dabaszinātņu pasaules noslēpumiem un sasniegumiem un atklāsiet sev neparastu iespēju izklaidēties un iegūt zināšanas vienlaikus.

Cenā iekļauts

Transporta pakalpojumi brauciena laikā komfortabls autobuss;

viena nakts viesnīcā divvietīgā numuriņā (ērtības numuriņā) ar brokastīm (zviedru galds);

grupas gida vadītāja pakalpojumi

Papildu izdevumi:

Sīpolu sētas apmeklējums ar degustāciju — 5 eiro

ANNA centrs - 17 eiro (pieaugušais), 12 eiro (skolas) biļetes

Sieviešu klosteris Pihticā: ziedojums – 5.00 EUR

UZMANĪBU!

Ja apmeklējat sieviešu klosteri Pihticā, tad:

Sievietēm obligāti jābūt lakatiņā.

Vīriešiem jābūt garās biksēs.