Ceļojums uz Rundāli

26,00
BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

Agra izbraukšana no Rīgas -8.00. -26 eiro!


Pārcelšanās uz Jelgavu. Jelgavas pils ir bijusī Kurzemes un Zemgales hercogu rezidence, vēlāk guberņas administratīvais centrs. Pils ir lielākais arhitektūras piemineklis Baltijas valstīs, tas ir viens no ievērojamākajiem izcilā Krievijas galma arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli agrīnā perioda darbiem, kā arī viens no retajiem Jelgavas arhitektūras pieminekļiem, kas saglabājies līdz mūsdienām. (Apskate no...). 2013. gada 2. septembrī Elgavā pie tilta “Mītava” tika atklāta skulptūra — strūklaka “Elgavas students”, kuru izveidoja tēlnieks Kārlis Īle. Apstāsimies pie skulptūras, lai uztaisītu bildes.


Tālāk jūsu ceļš ir uz Bauskas pilsētu. Pils komplekss Bauskā sastāv no divām daļām. Vecākā no tām ir XV gs. vidū celtā Livonijas ordeņa cietokšņa būve, tomēr no tās līdz mūsdienām saglabājušās vien drupas. Mūsdienīgāka ansambļa daļa Bauskas pils bija Kurzemes hercoga un Semigālijas Ketlera rezidence un celta XVI gadsimta beigās. Pils komplekss ir vienīgais arhitektūras piemineklis Latvijā, kas celts manierisma stilā ar Kurzemes hercogistes laikam raksturīgiem dekoratīvi lietišķās mākslas elementiem.


Pārcelšanās uz Rundāles pili. Katru gadu pils dārzā zied rozes. Rundāles pils dārza ierīkošana notika paralēli pils celtniecībai pēc arhitekta Frančesko Rastrelli projekta. Sākotnēji dārzu neapstrādāja, jo visas rozes auga podos. Šodien, laukos blakus dārziem, aug angļu rozes, un tieši tās vairāk līdzinās vēsturiskajām. Dārzā redzam jau modernas rozes, kas stādītas pa ziediem – kreisajā pusē, piemēram, redzam rozes baltā, rozā un sarkanā krāsā. Savukārt dārza labajā pusē rotājas dzeltenas, oranžas un citu pasteļziedu rozes. 52 rožu loki, 72 šī brīnumainā zieda sugas, kuru stādi atvesti no 17 valstīm. Pastaiga pa dārzu. Pēc vēlēšanās var apmeklēt Rundāles pili.


Pārcelšanās uz Mežotnes pili. Pils ir viens no spilgtākajiem klasicisma paraugiem Latvijā, kas padara vēl redzamāku rūpīgi izplānoto, harmonisko ainavu ap to, vienotā ansamblī savijot pašu pili, tās izteiksmīgās palīgceltnes, skaisto Lielupes tuvumā esošo parku un skaisto ainavu aiz tās.


Vakarā atgriešanās Rīgā.

Cenā iekļauts

Autotransporta pakalpojumi

Ekskursiju programma saskaņā ar maršruta aprakstu

PAPILDU IZDEVUMI:


Mežotne Pils – 3.50 EUR pieaugušajiem, atvieglojums-3 EUR

Rundāles pils un dārza apmeklējums: no 10 EUR, atvieglots - 0 EUR

Jelgavas pils: 2 EUR pieaugušajiem, atvieglota - 1 EUR

Bauskas pils 2EUR pieaugušajiem; atvieglots - 1 EUR

PAPILDINFORMĀCIJA PAR TŪRI:


Plānotais atgriešanās laiks Rīgā 20:00.

Firma patur tiesības veikt izmaiņas objektu apmeklēšanas kārtībā vai to nomaiņu pret līdzvērtīgiem, nemainot sniegto pakalpojumu pilnu apjomu. Izmaiņas programmā un cenā iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.

Ieejas biļetes muzejos un citos objektos par papildus samaksu! Ieejas biļešu cena, valūtas kurss, programmā norādītais ekskursiju laiks — orientējoši, un var mainīties.

Mēs esam gatavi ņemt vērā jebkurus Jūsu vēlējumus!

Tālr. +371 28676885 — Tatjana