BIRŽAJS UN ROKISKIS

29,00

Ekskursijas tūre uz Lietuvas alus galvaspilsētu – Biržiem

Birži ir sena Lietuvas pilsētiņa, pavisam netālu no Latvijas robežas un nieka 92 kilometru attālumā no Rīgas. Tur ir gan divas tradīcijām bagātas alusdarītavas, gan brīnišķīgs ezers ar gulbjiem, gan Radivilu pils un mistiskas kritenes. Vienvārdsakot, Birži ir laba vieta, kurp doties īsās brīvdienās.

BRAUCIENA PROGRAMMA
Maksā uz vietas

BRAUCIENA PROGRAMMA

~ 7:30 izbraukšana no Rīgas.

Izbraukšana uz Biržais.

Nākamais izbraukums uz Biržu pils 17. gadsimts ir vienīgais labi saglabājies bastiona tipa cietoksnis Lietuvā. Cietokšņa kompleksā apskatāma pils, divi pulvera žurnāli un tilts. Holandiešu tipa cietoksni cēlusi varenā kņazu Radvilu dzimta, tagad tajā atrodas novadpētniecības muzejs "Sēla" un bibliotēka. Cietoksnī notiek programma “Žaldoka alus”, kuras laikā iepazīsies ar aizraujošo senās brūvēšanas vēsturi un degustēsi Biržu alu (degustācija par papildus samaksu, pārliecinies ar pavadošo grupu).

Izpētot Biržu pilsētu, jūs pārsteigs pilsētas katedrāles. Jāņa Kristītāja baznīca celta 1861. gadā, to dibināja grāfs Jans Tiškevičs. Vēl viena pilsētas pērle ir neogotikas stilā celtā evaņģēliski reformātu baznīca. Brīvais laiks, iespēja pusdienot un iepirkties.

Tālāk mūsu ceļš ved uz Širvenas ezeru Tas ir vecākais mākslīgais ezers Lietuvā, gandrīz 400 hektāru platībā izveidots 1575. gadā pils un pilsētas aizsardzībai. Pastaiga pa tiltu pāri Širvenas ezeram 525m aizvedīs mūs uz Astravu. Aiz tilta atrodas grāfu Tiškeviču rezidence. Pili, kas pārsteidzoša ar tās itāļu formām, ieskauj mājīgs parks ar dīķiem (vizuāla apskate).

Īss brauciens uz Rokiskiem. Grāfu fon Tīzenhauzenu pils-muzejs. Apskatīsim 19. gadsimta interjerus, saimnieku garderobi, ziemas dārzu. Izstaigāsim pilsētas vēsturisko centru. Sv. Matisa baznīca. Šī ir viena no skaistākajām neogotikas katedrālēm Lietuvā, kuras katakombās atrodas fon Tīzenhauzenu dzimtas apbedījumu vietas. Brīvais laiks iepirkšanās centru un kafejnīcu apmeklējumam. Linu izstrādājumu, siera, alus, lietuviešu gaļas izstrādājumu iepirkšana. Mājupceļā piestāsim Vecumniekos. Apskatīsim amatnieka un koktēlnieka Jezas Adžoņa darbus: Kristus statuju, kapliču, vējdzirnavas, pūķi.  21.00 atgriešanās Rīgā.

Maksā uz vietas

Brauciens ar komfortablu autobusu.

Grupas vadītāja — gida pakalpojumi.

Ieejas biļetes apmeklējumiem un uz izklaides pasākumiemBiržu pils - pils ~ 5 €, bērniem - ~ 3 €

Programma “Zaldoka alus degustācija” – 7€

Grāfu fon Tīzenhauzenu pils-muzejs – 5 €

Ieejas biļešu un apskates objektu cenas var mainīties.

Lūdzu, pārbaudiet izmaksas ar grupas vadītāju brauciena laikā.