Sabile-Kuldīga

24,00
Ģimenes, autobusu, brīvdienu ekskursiju tūre pa Latviju (Sabile-Kuldīga)
BRAUCIENA PROGRAMMA
Cenā iekļauts

BRAUCIENA PROGRAMMA

Izbraukšana no Rīgas plkst. 9:00.


Pa ceļam iegriežamies vietiņā PURE konfekšu fabrikā. Pērkam produkciju!!!

Ierašanās Kukšu muižā ir restaurēta 18. gadsimta sākuma muiža ar greznu interjeru, apgleznotām sienām, podiņu krāsnīm pamatoti tiek uzskatīta par vienu no Kurzemes pērlēm. Ekskursija pa muižu kopā ar kompleksa darbinieku. Muižas grīdas klāj 19. gadsimta paklāji, kalēja porcelāns, senas mēbeles un daudz kas cits!


Vīna baudīšana “Drubazās” (“Drubazās”)


Ģimene saimniecībā iekārtojusi pati savu vīna dārzu. Šeit tiek ražoti gardi ķiršu, aveņu, ķirbju, jāņogu un vīnogu vīni. Iespēja piedalīties mājas vīnu degustācijā un sajust senatnes notis vīna pagrabā, kā arī dzirdēt saimnieku stāstus un uzzināt par viņu pieredzi.


Siera degustācija.


Sabile! Gājēju ekskursija pa pilsētu un apskates objektu apskate: Sabiles vīna kalns ir pasaules ziemeļu brīvdabas vīnogulājs, kas ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā, Sabiles pilskalns, Hercoga Jēkaba laika rīks, 19. gadsimta beigu sinagoga — vietējās nozīmes kultūras piemineklis, Sabiles luterāņu baznīca — valsts nozīmes 17. gadsimta kultūras piemineklis (vecākie zvani un kancele Latvijā), pilsētas galvenā iela — Rīgas iela.


Tālāk mūsu ceļš ir uz Kuldīgu! Šobrīd Kuldīga ir klusa pilsēta viduslaiku garā: senas mājas un šauras ielas, kas izliktas ar bruģi. Bet XV gadsimtā tas bija liels Eiropas tirdzniecības centrs un Kurzemes galvaspilsēta.


Priecājamies par Ventas ūdenskritumu! Tas ir plašākais ūdenskritums Eiropā. Tā platums ir 100 metri, bet plūdos - 270. Augstums ir tikai 2 metri, bet šai īpatnībai ir vēsture.


Vakarā atgriešanās Rīgā.

Cenā iekļauts

Braukšana ar tūristu klases autobusu;

Grupas vadītāja pakalpojumi;


Iespējamie papildu izdevumi:

Kukšu muiža — 4 €;

Zemnieku saimniecībā “Drubazas” (ekskursija + degustācija) — 5 €;


Plašākai informācijai:

Mob. tālr. 28676885 Tatjana